Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.09.2012 21:27 - Известни масони и техния принос за човечеството.
Автор: pashova Категория: Други   
Прочетен: 3813 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 30.09.2012 17:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

   Фредерик Огюст Бартолди

    Французин, 1834 - 1904

 image   
    Член на ложата Алзас – Лорен, в Ориента на Париж.

    Известен е като архитект на статуята на свободата, чието оргинално име е „Свободата, озаряваща света”, поставена в близост до пристанището на Ню Йорк, на остров Либърти в устието на река Хъдсън. Според запознати, за модел на главата на статуята е използвана майката на архитекта.Статуята е подарък от французите на американския народ в знак на приятелство между двете нации.
      Общата височина на монумента е 93 метра, а на самата статуя - 46,5 метра. Френският инжинер, построил Айфеловата кула - Гюстав Айфел, проектирал вътрешната носеща конструкция на статуята.Общата сума, изразходена за построяването на статуята и нейния пиедестал е 800 000 долара, които във Франция са били набирани от дарения, а в САЩ - с приходи от театрални постановки, изложби и други културни мероприятия. Копие на статуята, която Бартолди нарича „Моята лейди”, е поставена в Париж, на един от островите на река Сена. Според някои златотърсачи, на нея има отбелязани символи, които водят до следа към карта на cъкровище. Бартолди почива в Париж от тубелкулоза. Гробът му е в гробището Монпарнас.

                    image


Александър Флеминг


1881-1955г. , Шотландец 

image                                                               

    VM на ложата "Санта Мария"- франк - масон на Суверенната глава на "Виктория".

    Известен е като откривателя на пеницилина. Негови са думите, че масонството е балансьорът на САЩ.

    Макар и прочут бактериолог и биолог, Флеминг бил известен сред колегите и със своята небрежност. Открил пеницилина случайно, като намерил при търсене на други проби, отдавна забравени стъкленици, в които мухълът убил намиращите се в близост до него бактерии и така било направено научното откритие. Пеницилинът - лекарство, съставено на основата на естествената плесен, по-късно ограничава рязко броя на заразени и претърпели ампутация войници през време на Втората световна война.



Андре Ситроен

1878-1935, Французин       
                
image


       Иницииран през 1904г. в ложата на Позитивната философия, Париж.

       Вдъхновява се да стане инжинер, на 12 години, когато за първи път вижда Айфеловата кула, чиято внушителност предопределя професионалния му избор. Произхожда от семейство на заможен търговец на скъпоценни камъни. Създател на автомобилите Ситроен. Известен е с отношението си към клиентите на търговската марка, като въвежда специалното третиране на своите кленти, сервизното обслужване, първият каталог за продажба на резервни части, както и първите пътни знаци, носещи тогава логото на фирмата.




Хенри Форд

1863-1947, Американец                      

image

   
    Той е франк-масон в ложата "Палестинска ложа на Детройт", Мичиган.

    Създател на автомобилите Форд. Усъвършенства технологията за масово производство, което води до подобряване на жизненото равнище не само на страната си, но и в световен мащаб. В социален план приносът му е въвеждането за първи път на петдневна работна седмица и увеличиване два пъти заплатата на квалифицираните работници в заводите си.

    „Който наистина работи, не се нуждае от титли. Работата му се явява достатъчна чест за него.”




Юджин Олдрин /младши/


 image
Американец, 1930 г.

     Иницииран в Монтелер ложа № 144, Ню Джърси.
    
     Вторият човек, стъпил на Луната. Известен също като "Бъз" или като "Доктор Рандеву". Олдрин е пилот на лунен пилотен модул /16-24 юли 1969г./ на Аполо 11, мисия на НАСА. Той и Нийл Армстронг са били на Луната за около 2 часа, през което време са събирали скални проби и са правили лунни експерименти. Първата мисия на Олдрин е мисия "Близнаци  12" на 11 ноември 1966г., когато той обикаля Земята в продължение на 4 дни.

image
 





Нийл Армстронг

 
image

Американец 1930 - 2012г.

    Според някои - масон, според други - не. Оказва се, че объркването може да е резултат от масонското членство на баща му. До момента не е предоставена информация за името на ложата, в която Армстронг може да е иницииран.
    Той е първият човек, стъпил на Луната. Пилотирап в полета на мисия "Аполо 11" на НАСА през 1969 година. На 20 юли 1969 г. слиза на Луната, заедно с  Олдрин /Бъз/ и прекарва там 2 часа и 21 минути, докато колегата му астронавт Майкъл Колинс е в орбита около Луната в командния модул. При първата си стъпка на Луната, Армстронг казва : "Една малка стъпка за човека, но огромен скок за човечеството". През 1966 г. той, заедно с автронавта Дейвид Скот извършват първото успешно скачване на две превозни средства в космоса на мисия "Джемини 8".
    По повод неговата смърт, американският президент Барак Обама казва : "Той е един от най-големите герои на Америка, не само за своето време, но в цялата история."

 image


Очаквайте следващата публикация от поредицата.







Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - И Вие вярвате във фантасмагорията за кацане на човек на луната?!
29.09.2012 21:54
Я вижте на горната снимка,как се ветрее флагът от "лунния вятър".Нищо,че на
луната няма атмосфера.Ами онова абсолютно черно небе насреща,без нито
една звезда?Ами,след като слънчевата светлина идва отляво,как така,целият
насрещен хълм е осветен така равномерно отвсякъде?
...Е,вярвайте си в пробутаните от Холивуд фантасмагории....
цитирай
2. pashova - Не само атмосферата се движи, а р...
29.09.2012 22:01
Не само атмосферата се движи, а реакторите на совалката създават течение, което вее флага. Тези хора наистина са били там и наистина са постигнали това. друг е въпросът, че това, което са открили, все още не е разсекретено.
цитирай
3. pashova - Относно светлината, предполагам ...
29.09.2012 22:06
Относно светлината, предполагам разбирате, че самата совалка има осветление, което се ползва не само на лунна повърхност, но и при полет, така че, нормално е хълмът да е осветен. Хубаво е да вярвате, че човечеството има потенциала не само да стигне до Луната, но и доста по-далеч.
цитирай
4. mariniki - изключително...
29.09.2012 23:39
интересно... и тема, и личности...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: pashova
Категория: Други
Прочетен: 62386
Постинги: 32
Коментари: 10
Гласове: 10
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930